My Daily Routines

Minun elämäni on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana aivan valtavasti… Olen itsenäistynyt, rakastunut, matkustellut, muuttanut uudelle paikkakunnalle rakkaani kanssa, mennyt naimisiin, aloittanut opinnot yliopistossa, hankkinut koiran, saanut lapsia, menettänyt koirani, vaihtanut yliopistoa, tehnyt töitä ja asunut ulkomailla… Pienemmistä muutoksista puhumattakaan.

Näiden suurien muutosten keskellä selkeät rutiinit ovat pitäneet järjen päässäni. Minulle on todella tärkeää, että vaikka isoja asioita tapahtuu ja elämäni on jatkuvassa muutoksessa, että useimmat rutiineistani pysyvät samanlaisina vuodesta toiseen. Se luo turvallisuuden tunnetta ja toisaalta myös pysyvyyttä arkeeni.

En kuitenkaan väitä olevani kaavoihin kangistunut rutiinien myötä. Sillä osaan kyllä vastaanottaa ja tehdä muutoksia elämässäni joustavasti. En pelkää muutoksia ja jos totta puhutaan, en oikein osaisikaan olla vain paikallaan ja olla ottamatta riskejä elämässä. Itseasiassa rakastan sitä tunnetta, jonka hyppy tuntemattomaan aiheuttaa; esimerkkinä tunteet opintojen alkaessa, naimisiin mentäessä, ulkomaille muuttaessa ja perheenlisäystä saataessa.

Se kutkuttava tunne siitä, että jotain positiivisella tavalla jännittävää tulee tapahtumaan pian, on aivan huumaava! Tiedän, että välillä minun on syytä jopa toppuutella itseäni, varsinkin nyt, kun pitää ajatella asioita myös miehen ja lasten näkökulmasta. Tässä kohtaa taas rutiineilla on suuri merkitys; sen lisäksi, että se luo turvallisuuden tunnetta minulle, niin erityisesti lapseni tarvitsevat sitä tunnetta.

Miten sitten rutiinit näkyvät elämässäni ja mitä rutiineja teen (lähes) päivittäin? Minun kohdallani tärkeimpiä ovat aamu- ja iltarutiinit. Minulle on oikeastaan aivan sama mitä päivisin tapahtuu, kunhan aamu- ja iltarutiinit ovat samantapaiset joka päivä.

Aamurutiinit määrittävät alkavan päivän. Olen herkkä ihminen luonteeltani ja aistin todella hyvin ilmapiirin ja tunteet ympärillä olevista ihmisistä. Vaikka itse heräisin väärällä jalalla, voi oma mieleni muuttua, jos ympärillä olevat ihmiset, usein perheeni, ovat iloisella päällä. Jos taas tunnelma on toisin päin, minunkin päiväni alkaa huonosti muiden kiukutellessa aamusta alkaen, vaikka olisinkin herätessäni ollut tyytyväinen. Tämä on varmaan aika tuttua monelle.

Iltarutiinit sen sijaan varmistavat miellyttävän ja rauhallisen yön. Niin lapsille, kuin minullekin. Lasten kanssa täytyy tietyt asiat tehdä samassa järjestyksessä kuin aina, mutta minulle riittää se, että kunhan saan tehtyä tietyt asiat ennen nukkumaanmenoa, voin sänkyyn mennessä rentoutua ja sammuttaa mieleni. Mikäli jokin asia jää tekemättä tai kesken, en pysty olla ajattelematta sitä ja mieleni pysyy kirkkaana niin pitkään, kunnes nousen sängystä hoitamaan asian. Kaipa tuon voisi laskea pakkomielteeksikin joissakin tilanteissa!

Ajattelin seuraavaksi ihan vanhalla kunnon listalla hahmottaa teille, minkälaisia asioita aamu- ja iltarutiinini sisältävät. Uskoisin, että kaikilta aikuisilta löytyy joitakin yhteisiä rutiineja listoilta.

Miltä teidän rutiinien lista näyttäisi?

For the past ten years my life has been full of big changes. What keeps my head together through those major changes are routines. For me it means the routines that I try to do every morning I wake up and every night before going to bed. They keep me balanced when the rest of the time I’m running around like a headless goose. I do not define myself as a boring person for having certain routines in my life. I love taking (positive) risks and taking a leap of faith every now then, but routines bring me a sense of safety and continuity even though my life would change drastically from time to time.  I wanted to share my daily routines with you in this post. Do you have similar routines or do you prefer to do something differently?

jm_signature

Follow me on Instagram / Seuraa blogiani myös Instagramissa: @thebeautybeneath
Facebook: thebeautybeneathblog

Twitter: Jaminamaría_

Advertisements

WEEKENDER vol.3 THE WEDDING edition

Kuuletteko hääkellojen jo soivan? Minä ainakin kuulen! Sen lisäksi, että tänään näyttelijä Meghan Markle avioituu prinssi Harryn kanssa, myös monet muut tulevat sanomaan tahdon tänä kesänä. Meillä taas ei tänä kesänä ole häitä tiedossa (kutsuja siis) lähipiirissä, mutta monet ystävistäni ovat menossa useampana viikonloppuna juhlimaan heidän tuttujensa tulevia avioliittoja. Alamme lähestyä kolmeakymppiä ja monen kohdalla se tarkoittaa säännöllisiä hääjuhlia seuraavat kymmenen vuotta ainakin!

Häistä inspiroituneena ajattelin tällä kertaa rakentaa sellaisen WEEKENDER-postauksen, joka koostuu suosikeistani tämän hetken häätrendeistä. Uskallan myös väittää, että tämän päiväiset kuninkaalliset häät voivat muuttaa sekä trendien suuntaa, että omia suosikkejani, mutta se jää nähtäväksi!

Teema Luonto

kuvat täältä, täältä ja täältä

Satuhäät tänä vuonna vietetään vehreyden keskellä taianomaisissa tunnelmissa. Luonto on lähellä ja se näkyy hääsuunnittelun jokaisessa kohdassa. Mieleeni tulevat lapsuuden kirjoistani kuvat keijukaisten häistä ja en voi muuta sanoa, kuin että WOW.

Värimaailma Valkoinen & vihreä, myös muut tummat sävyt

kuvat täältä, täältä ja täältä

Vuoden 2018 häissä väriä saa olla! Mikäli teema on luonnonläheinen, niin vihreä on luonnollinen valinta valkoisen kaveriksi. Mikäli kyseessä on kuitenkin perinteisemmät häät, väriä saa ja pitää olla ja se näkyy: Kukat, kynttilät ja asujen yksityiskohdat saattavat olla hyvinkin tummia kontrasteja ja jopa monisävyisiä perinteisen valkoisen rinnalla.

Juhlapaikka Ulkomaat

Ulkomaille lähtö on ollut nouseva trendi viime vuosina ja näin suomalaisena, suomalaisesta kesästä kärsivänä, olen ehdottomasti sitä mieltä, että idea on loistava! Toki muuallakin voi sataa, mutta melkein kaikkialla muualla kuin pohjoismaissa on varmasti ainakin lämmin! Ulkomaille mentäessä, hääparit valitsevat usein juhlapaikakseen hotellin tai esimerkiksi majatalon/kartanon, jonka puolesta tulee esimerkiksi catering ja joskus jopa koristelutkin. Tuollainen hääjuhlapaketti on tavallaan aivan loistava (ja stressittömämpi) idea! Viime aikoina sosiaalisessa mediassa ovat näkyneet muuan muassa Italian järvimaisemat, Espanjan kivilinnat ja Ranskan maaseutukartanot.

Koristelu Paikkakortit

kuvat täältä, täältä ja täältä

Oli vaikea valita vain yhtä suosikkitrendiäni tähän kohtaan, mutta paikkakortit veivät kyllä voiton, kun tarkemmin miettii: yhä suositummaksi on tullut ajatuksella tehdyt ja luovat paikkakortit. Kuvissa on upeita ja hauskoja esimerkkejä niistä. Vaikka muu koristelu olisi pientä ja ja kukat luonnollisia ja jopa vähäeleisiä, näyttävillä paikkakorteilla saa paljon aikaan: vieraat tuntevat itsensä tärkeiksi ja parasta on, jos vieraat saavat “nimensä” kotiinvietäväksi muistoksi häistä, oli kyse sitten valokuvasta, piiroksesta tai vaikka marmorilaatasta.

Kukat Au Naturel

kuvat täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä

Vaikka värit ovat taas trendaamassa, morsiuskimpuissa, kuten muissakin kukka-asetelmissa näkyy luonnollisuus ja vehreys, oli kyseessä sitten häät keijukaispuutarhassa tai kartanon suuressa salissa. Kimppujen kukat näyttävät siis siltä, että meistä jokainen voisi löytää kukat siihen omasta puutarhastaan, mikäli sellainen vain löytyisi.

Kakku Kermakakku

kuvat täältä, täältä ja täältä

Vanha kunnon kermakakku on trendaavin hääkakku! Koristeet voivat olla teemanmukaisia, mutta kakun “kanvas” on valkoinen, oli kyseessä sitten nakukakku taikka perinteisempi kuorutettu versio.

Hääkampaus “Loose Updo” (suomennos??)

kuvat täältä, täältä ja täältä

Viime vuosina on siirrytty taas hiukset valtomeinaan -tyylistä hiukset ylös laitettuun -tyyliin. Vaikka en yhtään osaa sanoa, minkälainen hääkampaus tämän päivän morsiamella Meghanilla on, niin tässä trendejä, joita on viime aikoina tullut nähtyä häälookeissa: hiukset osittain kiinni, melko luonnollinen ja vähäeleinen kampaus korostaen kantajansa kasvonpiirteitä ja usein hiuksista on löytynyt joko kukista tai/ja metalleista ja  kimalluksesta tehty hiuslaite. Tiarat ovat selkeästi menettäneet arvoaan (tietystikin tämä saattaa muuttua tänään!) ja muut hiuslaitokset ovat tulleet pinnalle sen sijaan.

The Mekko Luonnollinen, vyötäroltä linjakkaasti laskeutuva, mutta koristeellisin kirjailuin

kuvat täältä, täältä ja täältä

Morsiuspuvussa on viime vuosina näkynyt paljon hihoja ja olkaimia, tyyliltään siveellisiä, mutta selkääpaljastavia, koristeellisia, pitsisiä ja kirjailtuja, luonnonvalkoisesta norsunluun valkoiseen. Jokaiselle siis jotakin. Mielenkiinnolla odotan Meghanin mekkoa, sillä se tulee varmasti vaikuttamaan ainakin ensi vuoden, ellei vielä tämänkin vuoden mekkotrendeihin!

Mitäs tykkäsitte näistä häätrendeistä? Sopisiko jokin esitetyistä ideoista tulevaisuuden hääjuhliinne?

Itselläni on hieman sellainen tunne, että olisin menossa itsekin juhlimaan jonkun ystäväni häitä tänään, sillä kokoonnumme tyttökavereitteni kanssa yhteiselle “kuninkaalliselle hääbrunssille” katsomaan Harryn ja Meghanin häitä! Hauskaa on siis luvassa, kuten myös monen monet herkistymiset ja onnenkyyneleet. Ihan niinkuin mulla häissä aina. Ja ristiäisissä. Ja valmistujaisissa. Ja oikeastaan ihan missä tahansa arjenkin hetkessä, haha.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!